Марки
Количка
0 продукта

Плащане и връщане на поръчки

Заплащането на поръчката Ви, става чрез наложен платеж в момента на доставката. Т.е. не се заплаща нищо предварително. Цялата стойност на поръчката + таксата за доставка (в случай, че стойността е под 100 лв. и доставката не е безплатна; и в случай, че доставката е до частен адрес, а не офис на куриерска фирма ЕКОНТ), се заплаща на куриера след получаване на пратката.

Клиентът има право, без да дължи обезщетения или неустойка и без да посочва причина, да върне получената стока. Съгласно Закона за Електронната Търговия и Закона за Защита на Потребителя, на клиента ще бъде възстановена пълната заплатена сума. В случай на връщане и/или замяна на даден/и артикул/и, транспортните куриерски разходи са за сметка на клиента, освен в случаите, когато връщането/замяната е по вина на ХАВЛИЕН СВЯТ. Връщането се допуска само при следните условия:
 

  • заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от ХАВЛИЕН СВЯТ адрес за кореспонденция или устно чрез обаждане до представител на същите, в срок не по-дълъг от 7 дни;

 

  • стоката е в добър търговски вид - оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от ХАВЛИЕН СВЯТ – фактура (ако е издадена такава), касов бон;


ХАВЛИЕН СВЯТ си запазва правото да не възстанови заплатената от клиента сума в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока.


Извадка от Закона за защита на потребителите с последно изменение, публикувано в ДВ, бр. 56 от 24 Юли 2012 г.:

Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:
1. Получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;
2. Сключване на договора, когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги.
...
(6) Доставчикът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор.
(7) Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.