Copyright © 2023. All Rights Reserved

Често задавани въпроси (FAQ)

КАК МОГА ДА ВЪРНА ПОРЪЧАН/И АРТИКУЛ/И?

Клиентът има право, без да дължи обезщетения или неустойка и без да посочва конкретна причина, да върне получената стока. Съгласно Закона за Електронната Търговия и Закона за Защита на Потребителя, на клиента ще бъде възстановена пълната заплатена сума. В случай на връщане и/или замяна на даден/и артикул/и, транспортните куриерски разходи са за сметка на клиента, освен в случаите, когато връщането/замяната е по вина на ХАВЛИЕН СВЯТ. Връщането се допуска само при следните условия:
 

  • заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от ХАВЛИЕН СВЯТ адрес за кореспонденция или устно чрез обаждане до представител на същите, в срок не по-дълъг от 14 дни от получаването на стоката от потребителя;

 

  • стоката е в добър търговски вид - оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от ХАВЛИЕН СВЯТ – фактура (ако е издадена такава), касов бон;


ХАВЛИЕН СВЯТ си запазва правото да не възстанови заплатената от клиента сума в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока.Извадка от Закона за защита на потребителите (с последно изменение, публикувано в ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от  25 Юли 2014 г.):

"Чл. 55. Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок, считано от датата на:
1. сключване на договора - при договор за услуги;
2. приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и
посочено от потребителя...
...
(1) Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.
(2) Потребителят заплаща само преките разходи за връщането на стоките по ал. 1 с изключение на случаите, когато търговецът се е съгласил да ги заплати, или ако търговецът не го е уведомил, че разходите за връщане на стоките се заплащат от потребителя.
..."

 

КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ДОСТАВКАТА?

Доставката е ФИКСИРАНА. Осъществява се само с куриерска фирма Еконт Експрес.

  • 6 лв. за цялата страна, в случай, че е до частен адрес, заявен при поръчката;
  • 4 лв. за цялата страна, в случай, че е до офис на куриера, заявен при поръчката;

И е за сметка на потребителя, освен в случаите, когато надвишава сумата от 100 лв.

В тези случаи доставката е безплатна и е за сметка на ХАВЛИЕН СВЯТ.

Доставките се извършват само с услугата "наложен платеж".

Т.е. клиентът заплаща цялата сума в момента на получаването на поръчката си, директно на куриера.

Не се заплаща нищо предварително.

МОГА ЛИ ДА ПОРЪЧАМ ПЕРСОНАЛИЗИРАН/И АРТИКУЛ/И?

Към момента не можем да Ви предложим изработка и доставка на персонализирани хавлиени изделия (с щампа и/или бродерия по избор на клиента; втъкаване на лого/изображение/надпис и пр.)

КАКВИ СА СРОКОВЕТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА МИ?

Стоките от ХАВЛИЕН СВЯТ се доставят с куриерска фирма Еконт Експрес (www.econt.com) до адреса даден при заявката или до най-близкия офис на куриерската фирма изпълнител (www.econt.com/offices), според това кой начин на доставка е избран при правенето на поръчката.

Сроковете за доставка варират в зависимост от населеното място на заявителя и особеността на поръчката.

Срокът за доставка е 1-3 работни дни за територията на цялата страна след потвърждение на поръчката (в случай, че поръчаните артикули са налични в съответния размер, цвят и количество).

В случай на забавяне и/или невъзможност за изпълнение на поръчката, клиентът ще бъде уведомен своевременно.

КАК ДА ПОРЪЧАМ?

За да бъде оформена и потвърдена поръчката е необходимо да бъдат коректно изпълнени следните стъпки:
 

  • Избор на продукт(и) и добавянето в кошницата;
  • Указване на адрес за доставка;
  • Начин на разплащане;
  • Потвърждение.


След тези стъпки поръчката се смята за приета и ще получите потвърдително съобщение на посочения от Вас e-mail адрес.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас